2016. május 28., szombat

Create Your Own Comic - Saját Marvel-képregény percek alatt

Pár hete, amikor készültem egy IKT-s bemutató előadásra, szerettem volna egy igazán érdekes, látványos programot ismertetni, ami sokak számára érdekes lehet, és emellett egyszerűen kezelhető.

Mintegy kétórás keresgélés, olvasgatás, válogatás után véletlenül megakadt a szemem ezen az oldalon, és némi tesztelés után végül rá esett a választásom - azaz a Marvel saját, netes képregénykészítőjére.

Nem csak a Bosszúállókat találjuk meg
Itt saját "háromkockás" jelenettől kezdve oldalakig, de akár teljes képregényig is kidolgozhatjuk sztorijainkat. Egy ismerősöm már mikrotanítása során is bevetette, mivel jó néhány alapvető szöveg- és képszerkesztési módszert meg tudnak a gyerekek tanulni vele játékosan, anélkül, hogy szárazon darálnánk az anyagot.

Viszont nem csak informatikára vihetjük be: a saját történetekkel fejleszthetjük a kreatív gondolkodást is, továbbá érdekes feladatokat lehet kitűzni nyelvi tárgyakból is, vagy történetek modernizálását is elvégezhetjük - ha már a klasszikus irodalom nem örvend népszerűségnek a közösségben.



A site látszólag fizetős és regisztráció is szükségesnek tűnik, azonban ezt a felugró ablak "leokézásával" átléphetjük. Ezek után már dolgozhatunk is, a kész eredményt pedig PDF-ben letölthetjük - mi több, akár ki is nyomtathatjuk.

Ha szimpatikus az oldal, ide kattintva már el is kezdheted a kreatívkodást.

Spiller András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Linkgyár linkkatalógus linkgyűjtemény Linkland linkkatalógus Németországi magyarok link-katalogus
Linkajánló Weboldal linkkatalógus Burkolás Újpalota, Rákospalota, Újpest! Burkoló munka XV kerület!Zalakarosi szállás árak
BASAWEB - honlapkészítés
Igényes honlapok készítése!