2016. május 27., péntek

Map for Game of Thrones - kezdődjék a játék!

Nagy sorozatrajongóként végigültem már nem egy, nem két szériát a Prison Breaktől kezdve a Loston át a Breaking Badig. Ezért is láttam örömmel a hírt, hogy letölthető formában kijött a népszerű Trónok harcának helyszíneit bemutató interaktív térkép, a Map for Game of Thrones.

Nem csak Westerosról tájékozódhatunk
A Google Mapshez hasonló felületnek és kialakításnak köszönhetően könnyen megtanulható a kezelés. A domborzat nem annyira kidolgozott, szóval ne műholdképszerű pontosságot várjunk, a helyszínek sokasága azonban kárpótolhatja a sorozat- és könyvrajongókat.

A programban a várak, régiók, erődök sokasága mind megtalálható, amelyekhez olyan leírás társul, mintha egyfajta lexikont lapozgatnánk. Érdekes funkció az ún. Recap Mode, melynek során epizódonként, mi több, jelenetenként vizsgálhatjuk meg egy-egy évad fontosabb helyszíneit. Emellett a szereplők életrajzait, történeteit, és még számos tudnivalót is megtalálhatunk.


Spoiler alert!
Az alkalmazás ingyenes, de nem reklámmentes, utóbbihoz 323 jó magyar forintot (azaz nagyjából 1 eurónyi összeget) kell kigazdálkodnunk. Kiválóan tudom ajánlani szerepjáték-rajongóknak, illetve fiktív történetek rögtönzéséhez, játékokhoz például irodalmon belül, de akár a földrajzi ismeretek bővítéséhez is bedobhatjuk, ahogy angolra is rendkívül hasznos lehet.

Ha szimpatikus az alkalmazás, ezen a linken elérheted az ingyenes verziót, míg innen elérheted a reklámmentes változatot.

Spiller András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Linkgyár linkkatalógus linkgyűjtemény Linkland linkkatalógus Németországi magyarok link-katalogus
Linkajánló Weboldal linkkatalógus Burkolás Újpalota, Rákospalota, Újpest! Burkoló munka XV kerület!Zalakarosi szállás árak
BASAWEB - honlapkészítés
Igényes honlapok készítése!