2016. május 29., vasárnap

Sea Hero Quest - játékosan komolyan

Az idei év egyik nagy dobása lehet egy május 5-én bemutatott program. A tenger hőse (Sea Hero Quest) nem titkoltan azzal a céllal lett megalkotva, hogy a világ legnagyobb adathalmazát hozzák létre a demenciakutatással kapcsolatban.

Részvétel a fontos - de tényleg
A számok a fejlesztők elképzeléseit is messze felülmúlták: az első 5 napban félmillióan, két hét alatt mintegy 1 millió ember töltötte le az alkalmazást, akik több hónapnyi játékidőt halmoztak fel ezalatt.

Összehasonlításként: a játék segítségével átlagosan 1 perc alatt tudtak eddig annyi teszteredményt összeszedni, mint máskor több hónap vagy akár egy év leforgása alatt.



A játékban 3D-s környezetben kell navigálni, mivel ez az első képesség, amelyet a demenciában szenvedők el szoktak veszíteni. A játék célja, hogy a főhőssel bejárjuk a környéket, és a tengeri szörnyek ellen megvívjuk a magunk csatáit - ezalatt készül egy anonim hőtérkép arról, hogy merre indul a játékos felfedezőútra.

A kutatók hangsúlyozták, hogy az alkalmazás nemszűri a demenciát, később fognak az eredmények alapján diagnosztikai teszteket létrehozni. Véleményem szerint igazi kuriózum lehet a biológia ezen területén ez a játék, ami játszva gondolkodtat el, és amely játékkal segíthet egy igazán komoly probléma megoldásán..

Ha szimpatikus a program, ezen a linken tájékozódhatsz róla, és akár le is töltheted.

Spiller András


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Linkgyár linkkatalógus linkgyűjtemény Linkland linkkatalógus Németországi magyarok link-katalogus
Linkajánló Weboldal linkkatalógus Burkolás Újpalota, Rákospalota, Újpest! Burkoló munka XV kerület!Zalakarosi szállás árak
BASAWEB - honlapkészítés
Igényes honlapok készítése!