2016. június 10., péntek

Board Game Maker - Társasjátékok gyorsan, egyszerűen

Amikor még kisebb voltam, nem egyszer, nem kétszer próbáltam megalkotni saját társasjátékomat. Ilyenkor főként Garfield-osat, vagy valamiféle autós csodát próbáltam készíteni, de úgy, hogy még a dobókockát is én rakjam össze - persze A4-es papírból, hogy a lehető legsérülékenyebb legyen.

Többféle forma közül is választhatunk 

Ha a kockára nem is, a játékfelületre léteznek gyors és egyszerű megoldások. Ezekből egy a Board Game Maker, amellyel számos témában készíthetjük el saját játékunkat: lehet állatos, lehet a számokkal kapcsolatos a tábla, de étel-ital, zene vagy éppen konyhai eszközök is szolgálhatják a mezők kitöltését.

Ezekkel a táblajátékokkal remekül lehet számokat, tárgyneveket tanulni, emellett a szabályokat is mi alkothatjuk, és itt nem csak a körből való kimaradásra, vagy a mezőkben való visszalépésre kell gondolni, hanem mindenre: lépkedjünk a számok szerint, mondjuk el az állat 3 tulajdonságát, mondjunk egy eseményt az adott dátumra, és így tovább.

Ételekről, gyümölcsökről is lehet játékot kreálni

A táblák letöltése kicsit nehézkes, ehhez elő kell hívnunk a böngészőből a Nyomtatás részt (Chrome-ban, Windows alatt a jobb oldali menüben ott van), majd itt a célon belül nyomtatás helyett mentenünk kell PDF-be. Amennyiben viszont nyomtatni szeretnénk, azt is meg lehet tenni természetesen.

Ha szimpatikus az oldal, ezen a linken el tudod kezdeni saját társasjátékodat.

Spiller András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Linkgyár linkkatalógus linkgyűjtemény Linkland linkkatalógus Németországi magyarok link-katalogus
Linkajánló Weboldal linkkatalógus Burkolás Újpalota, Rákospalota, Újpest! Burkoló munka XV kerület!Zalakarosi szállás árak
BASAWEB - honlapkészítés
Igényes honlapok készítése!