2016. június 1., szerda

Geocaching - kincskeresők, útra fel!

Sok-sok éve már, hogy az első geocaching-ládákat elhelyezték az országban, mégis úgy gondolom, hogy remek szórakozás, szabadidős tevékenység lehet bárki számára.

Kincskeresők akcióban
A geocaching nem más egy, a tengerentúlról indult szabadidős, kültéri tevékenység, egyfajta természetbarát hobbi, amelyet itthon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel.

Lényege, hogy jól elzárt ládákat vállalkozó kedvű egyének, csoportok kereshetnek meg, mindössze egyetlen GPS segítségével. Ehhez rögzíteni kell a hely koordinátáit, és már indulhat is a kutatás!



Fontos! Ezek a ládák vízhatlanul záródó háztartási dobozok, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy számos kisebb, esetleg néhány nagyobb kincset rejtsenek magukban. Ebből az következik - ahogy azt a hivatalos oldalon is megemlítik - hogy a kincsvadászoknak kell vinniük néhány apróságot otthonról, amivel aztán a rejtekhelyen talált tárgyak közül cserélhet, így biztosítva az állandó körforgást, és a következő játékosok sikerességét. Ezzel olykor sajnos visszaélnek, így nem árt tájékozódni az oldalról (friss, meglévő ládák, fórum stb.)

A játék ezáltal önzetlenségre is tanít - azon felül, hogy friss levegőt szívunk, a természetben mozgunk, és még a GPS használatát, valamint tájékozódást is elsajátíthatunk. Ráadásul a dobozok nem mindig helyben találhatók meg, hanem 10-20 méterrel arrébb, elrejtve, így remek közösségépítő is egyben.

Ha szimpatikus a program, ezen a linken megtalálhatod a közösség hivatalos Facebook-oldalát is.

Spiller András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Linkgyár linkkatalógus linkgyűjtemény Linkland linkkatalógus Németországi magyarok link-katalogus
Linkajánló Weboldal linkkatalógus Burkolás Újpalota, Rákospalota, Újpest! Burkoló munka XV kerület!Zalakarosi szállás árak
BASAWEB - honlapkészítés
Igényes honlapok készítése!